Artisten och producenten Julia Jonas släppte den 2/7 sin andra singel för i år, den vaggande, trygga balladen “Stranger in Gold” och följer upp föregående singeln “Northern Lights”.

Julia Jonas debuterade som artist under 2015 efter att året innan ha turnerat i Europa med det instrumentella bandet Wintergatan. Julias musik har tidigare blivit uppmärksammad i olika sammanhang, bland annat så spelades hennes musik i Iman Aldebes kollektion på Mercedes Benz modevecka i Doha under 2017, och 2019 uppmärksammandes singeln “Walk With Me” genom en TV-reklamkampanj av Ellos Fashion. Otaliga covers av låten av stora artister har gjorts sedan dess.

Att skapa musik är som att börja på ett helt nytt pussel som jag får forma själv. Helt fritt. Älskar blandningen av ”fina” och ”fula” ljud. Det är det som jag tycker gör en produktion riktigt intressant.

Och nu är hon tillbaka med den andra singeln för 2021, och det med den otroligt vackra, lugnande men samtidigt grooveiga “Stranger in Gold”. Med det akustiska arrangemanget med trummor, elpiano, mjuka gitarrer och Julias vemodiga röst och stämmor, är det här en värmande men samtidigt berörande låt. Versernas lunkande, berättande känsla bryts av mot refrängens nästan vädjande och fundersamhet. Refrängen är ett hårresande klimax med harmonierna och Julias höga, sköra toner.

Det här är en låt som man gärna sätter på repeat och lyssnar på för sig själv, kanske till och med mitt i natten. “Stranger in Gold” är som ett väsen – mystiskt och lite förförande.