Indie/folkpop kvartetten Nü Fiona är tillbaka med sitt första släpp för 2021, den vackra och intima singeln “For The Ones I Love”, som också är den första singeln från deras kommande, tredje EP med samma namn. Med sig som gästmusiker har dom Alexandra Nilsson på cello.

Izabelle Norén, Malte Zeberg, Jonathan Kabell och Tulda Nielsen som bildar gruppen debuterade under 2018 med sin självbetitlade EP och sedan dess har vännerna skapat fantastisk modern folkpop som både är klassisk och nyskapande.

Med sång, gitarr, fiol, kontrabas och trummor till sitt förfogande har Nü Fiona ett tryggt, värmande och traditionellt sound med en modern tolkning. “For The Ones I Love” är både storslagen i sin atmosfäriska framtoning samtidigt som det är skört, intimt och jordnära och sångerskan Izabelles röst är sammetslen och lugnande som smyckas av stämmor. Det är ett fantastiskt arrangemang med mjuka harmonier och en känsla som hör hemma ute i naturen. “For The Ones I Love” är en midsommarnattsdröm som växer i ett långsamt crescendo och bryter ut i en frihetskänsla, och man förflyttas mentalt till något som känns som ett parallellt universum.

Vi ser fram emot vad Nü Fiona har att erbjuda på sin kommande EP.