Rasmus Blomberg är tillbaka med sin andra singel “Breathing”, från det kommande debutalbumet som släpps i augusti, och visar en annan sida från singeldebutens vackra ballad, i en drivande indierocklåt som präglas av gitarrer och synthar.

Rasmus singeldebuterade tidigare i år med “May Morning Haze” och tar nu upp tempot en aning och presenterar nya element i den fartfyllda “Breathing”. Med trummaskin, distade gitarrer och synthar är det här ett sound som verkligen klär honom.

Det handlar om att fortsätta. Om motgångar, frigörelse, och en påminnelse om att inte ge upp det man älskar. ‘Breathing’ är en resa över öppna fält, med fönstrena nere, utan en tanke på att vända om. 

“Breathing” känns redan som en tidlös indierocklåt där det dynamiska arrangemanget som försiktigt smyger sig på och bryter ut i explosiva, sprudlande refränger och gitarrsolo skapar en euforisk frihetskänsla och är som gjord för en internationell scen. Rasmus karaktäristiska röst, uttryck och berättande är otroligt lätt att ta till sig och tycka om, lika lätt som att sätta låten på repeat.

Med två singlar släppta som båda har olika kostymer men som samtidigt har en röd tråd, ser vi fram emot vad debutalbumet har att erbjuda.