Alternativ- indierockbandet Kingfisher är ett nytt band på indiescenen att hålla ett öga på. Idag släpper dom sin debutsingel “Illusions”, som får sällskap av regelbundna singelsläpp den 21a varje månad fram till november. En intensiv releaseplan som slutligen kommer att leda fram till debutalbumet som planeras släppas under 2022.

En italiensk och en colombiansk student träffades i Uppsala under 2019, och efter att funnit kemi i sitt musicerande tillsammans, bildade Nich och Julian det moderna indierockbandet Kingfisher tillsammans. Efter att ha spelat live innan pandemin slog till, och gjort flertalet livestreams, är dom nu här för att släppa sin gitarrdrivna, kaxiga, dansanta debutsingel. Duon har redan jämförts med band som The Strokes, Franz Ferdinand, Bloc Party och Muse.

Och de bjuder på en riktigt stark debut. Med sin lekfulla gitarr-pop och sångarens karaktäristiska ID är “Illusions” en låt som både sticker ut men som även har ett igenkännande i sitt sound. Det rytmiska groove som genomsyrar hela låten blir en snygg kontrast till de raka, lugnare partierna och det blir en intressant låtuppbyggnad där vers och refräng inte har en jättetydlig brytpunkt. Kingfisher tar in det internationella låtskrivandet och sound från några av världens största band i den svenska indiescenen, och det är en frisk fläkt. Vi hoppas att dom är här för att stanna, för det här är riktigt bra.