Med en EP och fyra singlar i bagaget är Tall Blonde tillbaka med ny musik sedan 2018. Nu bjuder han in till det första smakprovet från kommande albumet “Ponderosa”, i form av den experimentella, sylvassa singeln “Daisies” som släpps idag den 18/6 via BD Pop/DigiNorth. Med sig på sång har han Rebecka Digervall från The Magnettes och till singeln släpps också en b-films- och sci-fi inspirerad musikvideo.

Man slås direkt av en förtrollande energi som kryper in under skinnet och en sensualitet i de råa riffen och skräckfilmsliknande outputen. Här är det gott om distortion, synthar och hårresande högpitchade ljudeffekter som likt en tron förstärker textens outcast-budskap. Rebeckas featuringsång är dessutom som klippt och skuren för låten och deras röster gifter snyggt sig tillsammans.

Jag försöker vara mer impulsiv än världen tillåter. Mer organism och mindre algoritm. Det känns ibland som att jag svävar runt som ett spöke och försöker känna igen mig.

Det är en perfekt synergi mellan gitarrernas tunga riff och sångens inte allt för okomplicerade refrängmelodi som skapar ett oemotståndligt groove. “Daisies” är snudd på en hypnotisk låt där man dras mellan den förtjusande och den mörka sidan. Det var längesen jag hörde en låt som är så mycket på en och samma gång, men som samtidigt funkar så självklart, och som jag blir uppslukad av vid första lyssningen.

Foto och musikvideoproduktion: Martin Åhlin