Indiepopartisten Stranger Mountain är tillbaka med ny musik på över ett år. Det uppmärksammade debutalbumet “Terminal 5” släpptes 2020 och nu är det dags för en ny era och nytt sound. Först ut är den oemotståndliga och längtande sommarsingeln “For You”, som släpps idag den 18/6.

Det är mer avskalat och influenser från folk-pop och Americana, om man jämför med den mer synthbaserade debutplattan. Här träder en ny, utåtriktad Andreas tillbaka på indiepop-scenen och visar vart skåpet ska stå med den färgsprakande “For You”.

”For You” är min sommardoftande, frihetstörstande roadtrip-hymn om gamla imperium som faller – på insidan och i världen här utanför. Med den här singeln vill jag fånga ”golden hour” ljuset i låtform, känslan av frigörelse efter en lång vinter och längtan efter verklig förändring.

Förutom att det är ett snyggt och genomtänkt organiskt arrangemang som är gitarrdrivet med körer och solklara melodier är det också otroligt välproducerat. En mer smittsam refräng får man dessutom leta efter. Andreas sång är närvarande och innerlig och har det där ID:t och uttrycket som berör och som inte går obemärkt förbi. En historia berättas och han fångar åhörarens uppmärksamhet.

“For You” är löjligt medryckande och en riktig feel-good-låt som platsar på vilken sommarspellista som helst. Vi har fått en glimt av nystarten för Stranger Mountain, och vi vill bara höra vad som kommer härnäst.