Göteborgsbaserade krautrockbandet End Of Fun, där den som varit uppmärksam i den göteborgska indiescenen, kan känna igen medlemmarna från det numera nedlagda bandet Skuldpadda, EP-debuterar idag med “I Feel It All, Forever”. EPn släpps via Something Beautiful Recordings och är en nystart för kvintetten.

I våras singeldebuterade bandet med “Thelma & Louise” med ett minst sagt igenkänningsbart sound och likt tidigare mottogs singeln med öppna armar från fans och musikmedia. Deras nya sound är enligt bandet själva närmare drömkraut, där musiken drar mer åt drömska, svävande melodier, långa instrumentala partier och där industriellt möter mjukt. Och vi kan inget annat än att hålla med. EPn är skriven, inspelad och producerad av bandet själva i deras studio.

En Of Fun öppnar upp till sin egna värld med episka ljudlandskap där synthar och gitarrer smälter samman. Singeln från EPn som är den inledande låten bekräftar detta i sin psykedeliska framtoning.

Men ännu mer väntar runt hörnet. EPn andra spår “Sleep” smyger sig på till en början och blommar ut i ett hav av reverbdränkta synthar och gitarrmattor. De statiska trummorna håller ett stadigt tag om oss när vi dras med i en svävande färd. “Vicious” är EPns starkaste spår där den instrumentala refrängen som präglas av tunga gitarrer och en simpel men ack så effektiv melodi, är ren ljud-eufori och makalöst bra.

Titelspåret som avslutar denna resa som bandet tar med lyssnaren på är mer avskalad i verserna där sångerskan Michaelas röst får ta plats och som smyckas av stämmor. Det blir en snygg kontrast till gitarrmattorna i den pampiga refrängen och låten känns dessutom som en bra avslutningslåt. Nu är vi nere på jorden igen.

End Of Fun är en modern take på My Bloody Valentine och med “Feel It All, Forever” gör dom ett avtryck i den svenska krautrock-scenen.