Idag återvänder popartisten Cy efter sin framgångsrika debutsingel som hon släppte tidigare i vår, och det med den stilrena och kraftfulla singeln ”Don’t Sleep With My Ex”. Låten har hon skrivit tillsammans med Richard Zastenker och Johannes Klahr som 2020 mottog en Grammy-nominering för Lady Gagas ”Chromatica”

Singeln handlar om den frustration och känslostorm man kastas över när en nära vän blir ihop med ens ex, trots att man själv kämpar med att gå vidare. Cy berättar själv om dagen hon kom in i studion för att skapa denna låt och hur alla känslor exploderade in i låten. Den påminner henne om att vissa saker inte går att förlåta, och att det är okej. 

Redan när jag läste presentationen av denna låt kände jag med Cy och hennes upplevelse, vilket gjorde att mina förväntningar på låten och dess möjlighet att beröra mig blev skyhöga. Och mycket rätt, så blev det! 

”Don’t Sleep With My Ex” är otroligt välgjord och elegant, trots sitt råa och exploderande budskap. Vi finner en tydlig mix av genrer då både distade gitarrer och tunga effekter ger oss både rock och R’n’B-vibbar. Gitarrsolot i låten leder oss in i punken och Cy’s fantastiska sångröst är som gjord för alternativ pop. Låtskaparna har dock lyckats hitta en mjuk balans mellan de olika musikelementen och resultatet blir mycket behagligt för öronen. De har fått ihop en helhet i ljudbilden som gynnar varenda ton, melodi och textrad. En låt som tåls att ha på repeat helt enkelt! 

För mig greppar artistens sångröst tag lite extra och blir mitt personliga favorit-instrument i låten. Ett brett register med en egen och snygg klang, som definitivt är en ”album-röst” enligt mig. Det är en sångröst som tåler att ta sig ann flera genrer och hon gör det bra. Otroligt bra. 

Vi har en stark känsla av att låten kommer gå varm både i Sverige och internationellt.