Artisten Lukas Bjurström singeldebuterar idag med blues-rock dängan “God Knows” och annonserar sitt debutalbum som förväntas släppas i höst. Men däremellan kommer vi även få mer smakprov i form av singlar från albumet under året.

Lukas har tidigare varit delaktig i olika musikprojekt, men det är först nu han träder fram i rampljuset med sin tydliga, kreativa vision om hur han vill att sin egen musik ska låta och vilken typ av artist han vill vara. Med sitt organiska sound som primärt rör sig mellan 50- och 60-tals rock och pop, Americana och Singer-songwriter och med en vilja att underhålla, förena och inspirera, är “God Knows” ett riktigt starkt startskott. Jag blir övertygad redan vid de första sekunderna.

Även om soundet är något som de flesta är bekanta med – skramliga gitarrer, tunga, organiska trummor och en skymt av någon typ av orgel, känns det ändå fräsch och modernt. Men det allra bästa är Lukas behagliga rockröst som passar som handen i handsken, och redan nu kan jag känna att det är något att lägga på minnet. Sedan har vi det oväntade inslaget av ett trumpetsolo och intressenivån höjs ytterligare.

Enligt Lukas själv handlar låten om att lämna det förflutna bakom sig och han berättar sin historia på ett sätt så man spetsar öronen.

Framför allt vill jag underhålla. Skapa minnesvärda shower och live-musik som underhåller människor och får dom att känna någonting speciellt – någonting att bli inspirerad av.

“God Knows” är liksom en modern klassiker. Den skulle lika gärna kunna vara skriven för 60 år sedan men den funkar så otroligt bra i vår samtid. En frisk fläkt i Sveriges musikklimat.