Den svensk/amerikanska artisten, låtskrivaren och producenten Freddy Hale är tillbaka med ny musik efter fyra års uppehåll och släpper den dansanta, svävande och känslosamma singeln “Past Life”.

Freddy har under två års tid varit aktiv i bandet Roise The Rage i Los Angeles och med framgångar i sikte för bandet så tog det tvärt slut på grund av covid-19, som även Freddy drabbades hårt av. Men nu är han tillbaka på svensk mark och har tagit upp sitt musikskapande igen. “Past Life” är det första släppet på många år och den första singeln från det kommande debutalbumet – en ny tid för artisten med ny sångteknik som en effekt av covid.

Singeln som enligt Freddy handlar om att se tillbaka på tidigare kärleksrelationer, både det negativa och det positiva, är en poplåt full av liv och känslor i en riktigt snygg produktion. Det är något drömskt och svävande över låten, som en frihetskänsla som infinner sig och som skulle passa perfekt på sommarens roadtrips.

Med pumpande beats, bas som vibrerar i hela kroppen och en atmosfärisk ljudbild är “Past Life” en tidlös danslåt, klubblåt eller en låt att bara sluta ögonen till i hörlurarna. Med den här låten som första singel i sitt nya projekt och sound ser vi verkligen fram emot vad Freddy har att erbjuda framöver. Ett namn att lägga på minnet.