“When You Come By” är det första singelsläppet från Amaunet sedan deras debut EP från 2020, och även det första smakprovet från den kommande andra EPn. En EP som är inspelad live i studion och som gör deras internationellt klingande 2000-tals inspirerande indierock-sound helt tillrätta. Singeln släpps via Lövely Records.

Som det brukar vara från den här gruppen så bjuder dom alltid på en förträfflig blandning av dansanta, känslomässiga, starka och lekfulla låtar. Ett nytt element från Amaunet i “When You Come By” är synthinslagen, som blir den där extra kryddan som skymtar förbi, i den skönt gitarrdominanta ljudbilden.

Det här är en otroligt stark singel av bandet. En snygg melodi som skulle kunna vara skriven av band som The Killers och ett släpigt uttryck i sången som skapar kontrast till det fartfyllda kompet är en perfekt balans.