Idag står vi på Tinsel för premiären av det Göteborgsbaserade, pianodrivna indiepop bandet Vargtimmas femte singelsläpp för i år – “One”, som släpps imorgon den 4/6. Men redan nu kan du höra den vackra balladen först hos oss.

Kvartetten utgörs av Jens Mattsson, Simon Kilström, Eric Ragnarsson och Johan Reiman, och tillsammans har de sedan singeldebuten 2018 “Bloody Dreams Corroded” bjudit på romantisk pianodriven pop och gjort sig ett självklart namn på den svenska indiescenen.

“One” är uppföljaren till förra singeln “Twilight” och de tar ner tempot en aning där det är naket, avskalat och innerligt. Sångarens djupa, varma röst omfamnar en direkt och hela ljudbilden med behagligt, lugnande piano, gitarrmelodier och stora körer skapar ett lugn som infinner sig i hela kroppen.

One är en chill men lidelsefull låt. Vargtimma är här slightly tillbakalutade men tappar inte greppet om bandets patenterade stringens i anslaget.

Det här är en riktigt snygg och modern ballad där inget är lämnat åt slumpen. Långa, instrumentala partier växer som ett crescendo under låtens gång och Vargtimma visar verkligen på att de är otroligt musikaliska och vet vad de sysslar med. Ett band som sticker ut i det svenska musiklandskapet med sin välgjorda, berörande soft pop.