Anna Arco släpper snart sitt andra album, ”Sad Secret Songs”, och bjuder oss idag på en förhandsvisning genom singelsläppet ”Scar”. Till sin hjälp på backing vocals och cello har hennes vän DEEREST gjort en fantastisk insats. Låten blir den tredje singeln som släpps innan albumets release. Anna Arco släppte sin debutsingel “The Ocean” under 2017 och har sedan dess släppt albumet “Songs Within the Spectrum” (2019). 

”Scar” är något helt utöver det vanliga skulle jag vilja säga. När jag trycker på play inser jag från första ton att jag kommer bli överraskad, överväldigad och imponerad. Jag kommer få höra någonting nytt och förväntningarna är skyhöga. 

Det är väldigt mycket som händer i ”Scar”. Örat överraskas gång på gång av effekter, detaljer, dynamik och ljudlandskap. Ibland upphör sången och byts ut mot en talande röst över släpande och avskalade musikelement, för att sedan växa till ett pampigt, genreöverskridande och musikaliskt konstverk. Adjektiven blir många, men det är otroligt svårt att låta bli när man hör något sådant här. Det är svårt att hitta exempel att jämföra med. Eller så vill jag helt enkelt inte jämföra det med någonting annat, då låten hittar en helt egen plats i mina öron. 

Detta samarbete som skett mellan de två vännerna är något ni bör uppleva på egen hand. Sätt igång ”Scar” och lyssna fokuserat, då här är mycket som bör uppmärksammas. Det är mycket välgjort, snyggt producerat och fångar lyssnarens intresse från första stund. Jag kan inte placera in denna musik i någon form av fack, vilket man inte möter varje dag. Vill ni höra något nytänkande med mycket hög kvalitet så är det utan tvekan ”Scar” ni ska sätta igång idag. De där skyhöga förväntningarna visade sig vara helt på sin plats.