Popartisten Åke, som vi främst känner från det numera kultförklarade konstnärskollektivet Den Svenska Björnstammen, släpper idag den 28/5 sin femte solosingel “Värna om dig själv”. Singeln kommer finnas med på debutalbumet som släpps i slutet av 2021.

Åkes meritlista i den svenska musikscenen kan göras lång. Förutom den oemotståndliga hiten “Vart jag mig i världen vänder” med Den Svenska Björnstammen, som totalt erövrade Sveriges popscen under 2000-talet, har han skrivit låtar till flertalet svenska artister, såsom Thomas StenströmAlex Järvi och Erik Lundin. Under 2020 började Åke släppa musik under sitt eget namn, och nu får den femte singeln sällskap av de tidigare singlarna “Pengar på musik”, “Vin är tjockare än vatten”, “Paraply” och “Dom högsta bergen”.

“Värna om dig själv” som är skriven tillsammans med Sebastian och Peter från Göteborgsbaserade 047, är enligt Åke själv skriven ur ett eget perspektiv, fast i du-form, och handlar om att vara rädd för något och att övervinna den rädslan.

Och det är snyggt inbakat i en popproduktion som känns välbekant och behaglig. Ett riktigt energipiller med glada melodier som efter en lugnare vers brister ut i en dansant, sing-along refräng. Det är rytmiskt intressant med synthstråkar och tighta trummor, och låtens knappa tre minuter gör en snabbt på gott humör och det känns som en låt som passar så bra i tiden. En liten boost och kom-ihåg till sig själv, helt enkelt.