Den svenska popartisten Adna som fått stor uppmärksamhet den senaste tiden, släpper idag den 28/5 den andra singeln för i år “Don’t Know” via Despotz Records och annonserar release för sitt kommande album “Black Water” som släpps den 17 september.

Adna som numera är baserad i Berlin, debuterade under 2014 med det omtalade albumet “Night”, som hyllats både nationellt och internationellt. Efter några års uppehåll sedan debuten, flertalet singelsläpp, tre hyllade skivor och flitigt turnerande, släppte hon i början av 2021 singeln “November” och nu kommer den efterlängtade uppföljaren “Don’t Know”.

Singeln griper tag om en bara av de första tonerna och Adnas fängslande, melankoliska, dark pop-uttryck och oemotståndliga röst skapar direkt ett intresse. Det svävande, atmosfäriska soundet som präglas av pampiga, distade trummor och synthlandskap bryts snyggt av med de mjuka gitarrslingorna och skapar en perfekt harmoni och dynamik mellan det hårda och det mjuka.

“Don’t Know” är rent av beroendeframkallande. Man dras in i Adnas värld och man vill bara veta och höra mer kring vad hon har att berätta. Det är en frisk, modern fläkt hon sveper över vårt musiklandskap med sin förtrollande musik.