Första smakprovet från Eric Palmqwists tredje soloalbum bjuds vi på idag i form av singeln “Kom en liten stund” i en duett med Anna Järvinen. Singeln släpps via Ella Ruth Institutet och är en riktig feel-good låt.

Erik Palmqwist som gjort sig ett självklart namn på den svenska musikscenen, men som också har en lång karriär bakom olika bandkonstellationer, har tidigare släppt de uppmärksammade soloalbumen ”En halv gris kan inte gå” (2019) och ”Hej då” (2020) och snart är det äntligen dags för den tredje fullängdaren som släpps i höst.

“Kom en liten stund” kretsar enligt artisten själv kring faktumet att man ofta kan behöva börja om från början, och om att vara en människa med mycket bagage. Och precis som Erics musik och texter generellt, så berör han ämnen som lätt kan kännas igen och beröra andra. “Kom en liten stund” är således inget undantag, och samtidigt får vi en härligt sommardoftande popvisa som vaggar en till ett lugnt tillstånd och får vilken stressad själ som helst att bli rofylld.

När jag skrev ”Kom en liten stund” hörde jag den i mitt huvud som en duett. Jag kände igen den drömska rösten, men kunde inte komma på vem det var. Jag funderade länge innan poletten trillade ner: Anna Järvinen, såklart! Hon är ju är en av mina favoritsångerskor! Jag är så himla glad att hon sedan tackade ja – och gjorde låten fulländad. Nu låter den precis som jag hörde den i mitt huvud.

Anna Järvinens skira sång och melodivissling i det avskalade, akustiska arrangemanget är ett perfekt komplement till Erics stadiga och karaktäristiska stämma, där deras röster gifter sig till perfektion. En oslagbar duo och duett som varvas av unison sång, stämmor och växlande verser. Det här känns redan som en tidlös klassiker.