Rasmus Blomberg släpper idag, efter flera år i bandkonstellationer, sin debutsingel under eget namn. Låten heter ”May Morning Haze” och handlar om att se tillbaka på en relation, från början till slutet. Singeln blir en uppladdning inför artistens kommande debutalbum i augusti. 

Det första som slår mig när jag hör ”May Morning Haze” är vilken gedigen debut som solo-artist Rasmus gör här. Det känns självsäkert. Som att det är exakt såhär Rasmus Blomberg ska låta. Hans sångröst går rakt in i själen och stannar där, med musik som omsluter den på ett otroligt vackert sätt. 

Rasmus bjuder oss på en väldigt sårbar historia, som många lyssnare kommer kunna känna igen sig i. Artisten ger oss möjlighet att bli sedda och förstådda i vår egen sårbarhet, samtidigt som vi får uppleva en mycket välgjord och komplett musikskapelse. Det slår mig att jag hade kunnat lyssna på enbart sången och tycka att det var en fantastisk låt, men även så med endast musiken. Därför blir kombinationen av de båda rent av klockrent. 

Ljudlandskapet i låten är mäktigt då genomtänkt panorering av instrumenten och många små överraskande detaljer skapar dynamik, känsla och intresse. Rytmerna varierar mellan djupa och pampiga till svepande och avskalade. Orgeln som har betydande roll i hela låten skapar en sakral känsla och sätter tillsammans med sången stämningen som berör. 

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag önskar att det var jag som skrivit den här låten. Tänk att få vara Rasmus Blomberg idag, och den lyckan att få släppa en debutsingel som är såhär komplett. Det här är så vackert, kreativt och känslosamt. 

Lyssna på ”May Morning Haze” nedan & håll ögon och öron öppna för kommande musiksläpp från denna lovande artist!