Med en lyckad crowdfundingkampanj tack vare bandets hängivna fans, släpper nu Stockholmsbaserade indierockbandet Division 7 sin tredje EP “Bered en väg för…” idag den 21/5 via Septembernatt Records.

Vi har fått smakprov i form av de radiospelade, uppmärksammade singlarna “Majorna” och “Sensöndageftermiddag” som släppts under våren, och nu har de samlats ihop till en 5-spårig EP som är inspelad i Svenska Grammofonstudion i Göteborg. “Bered en väg för…” bjuder lyssnaren på allt emellan en rå, intensiv och musikalisk färgsprakande upplevelse med storartade refränger och texter som kryper in under skinnet.

Den enligt bandet själva road-trip låten som inleder EPn, “Gasolin'”, är fartfylld från start med catchiga gitarrmelodier och en upprepande refräng som är som gjord för att sjunga med i vid första lyssningen. Dom satte som enligt det gamla uttrycket huvudet på spiken – det osar sommar och road-trip långa vägar.

Samma känsla tar vi med oss in i den hypade “Majorna” som är ett riktigt energipiller. Med blås, energisk sång och återigen smarta, enkla gitarrmelodier andas låten sprallighet men med en underliggande svärta. Ett lugnare uttryck tar sig min personliga favorit “Sensöndageftermiddag” som med jämna mellanrum snurrat i min hjärna. Det är nog det svenska vemodet som Division 7 verkligen lyckats fånga, presenterar det i en crescendo-stigande rockballad och där sångaren Dara Khudaida har en hårresande smärta och ärlighet i rösten.

Och så har vi den amerikansk-doftande “Imorgon igår” med 80-tals synthar, klassiska gitarr-riffs och stadigt komp som ger en lite annan dimension av EPn med ett rakt på sak-uttryck. Inga krusiduller, det är utmärkt i sin enkelhet och smarta textrader som taget från vardagen.

EPns sista spår “Linnea” är sjukt medryckande i sitt svängiga groove och det försynta men energiska orgelsolot blir ett härligt och oväntat inslag. Soundet är otroligt snyggt i fuzzgitarrerna och orgelns ackordmattor, och det blir ännu ett nytt inslag i EPn som bandet överraskar med.

“Bered en väg för…” har både en internationell och svensk touch där avvägningen är perfekt utförd. Lekfullt blandas med allvar i både musiken och lyriken på ett smakfullt sätt.