Stockholmsbaserade popartisten Julia Fischler singeldebuterar idag den 12/5 med “Can’t Say I’m Not Lost”. Hon anlände nyligen tillbaka till Sverige efter två års studier inom låtskrivande vid Berklee College of Music i Boston, då pandemin gjorde att hon hastigt fick avsluta. 

Julia Fischler bjuder oss idag på en väldigt mysig och välgjord låt, som överraskar med stark dynamik och en riktig feel good-känsla. Efter några toner in i låten var jag beredd på en sårbar och något förförisk låt, men det dröjde inte länge innan jag istället fick känslan av hopp och värme. Det är kombinationen av de elektroniska ljudelementen och den mjuka, stämningsfulla gitarren som skapar detta intryck. Julias sammetslena sångröst kommer fram tydligt, och det är definitivt en sådan sångröst man kan lyssna på i evigheter. Otroligt behaglig röst för öronen på ett tidlöst vis. 

Det som verkligen sticker ut för mig med ”Can’t Say I’m Not lost” är den lekfullhet jag hör i både produktion, arrangemang och sång. Det är mycket som händer och ljudbilden blir väldigt mäktig. Den robotliknande effekten som använts på ett av dessa sånglager skapar en mystik, då låten annars har tydliga inslag från soul och R’n’B. Även panoreringen av de olika ljuden skapar en ljudbild med hög kvalitet som håller lyssnaren intresserad. I slutet blir vi nära bjudna på lite gospel-inslag, vilket syr ihop låten på ett utmärkt vis. 

Foto: Nanna Han