Det är maj månads första Songs This Weekend-inlägg med highlights inför helgen, och vi har hittat ett gäng guldkorn som man bara inte får missa.

FILIP LUNDGREN – SLUTA ALDRIG GE MIG ALLT DU GER MIG

Indiepoparen Filip Lundgrens rykande färska singel “Sluta aldrig ge mig allt du ger mig” är en oemotståndlig pop-pärla som inger en feelgood-känsla från start till slut. Och även om Filip är otroligt bra att hylla personer i sin närhet med makalöst bra låtar, så är det alltid som att dom känns personliga för lyssnaren. En solklar sommardänga, dessutom.

ALPHABATS – SHUT DOWN

Göteborgskvartetten Alphabats är ett band som vi precis har blivit introducerade till, och är ett nytt namn att lägga på ditt musikminne. Om du är ett fan av indiepop med sprudlande trummor, synthar och snygga melodier förpackat i less-is-more arrangemang är singeln “Shut Down” låten att lyssna på i helgen.

HOT SHELL TRIBE – WINNER

Johan Rahmström är Hot Shell Tribe och debutsingeln heter “Winner”. En 80- och 90-tals New Wave, New Romantic och Modern Electronica-dänga som också för tankarna till 30 Seconds To Mars senare, elektroniska sound. Kalla det vad du vill, men vi är helt sålda på den magiska ljudbilden som omfamnar oss med synthar och ett underliggande mörker.