Den hyllade och uppmärksammade indie-duon Lagun släpper idag den 7/5 sin debut-EP “Beach Days”. En EP som duon som består av Laura Lyth och Fredrik Sjöström har skrivit, spelat in, producerat och mixat på egen hand.

“Beach Days” är en 5-spårig EP som direkt inger en drömmande känsla och man färdas långt bort från vardagen. Hela deras sound omfamnar en med mjuka trummor, kompande, drivande gitarrer och unison-sång. Det är inte så konstigt att duon på så kort tid tagit sig in i många indiehjärtan, för det är så lätt gilla Lagun.

Senaste singeln “Land of Sharks” som var det senaste singelsläppet inleder EPn och vi vill bara åka på en roadtrip med fönsterrutorna nere. Det är sammetslen, skandinavisk indiepop och en magnifik start på EPn. I “Why Lee” presenteras ett nytt element – en blåssektion som förstärker melodier och understryker med stämmor, något som gjorts noga och smakfullt utvalt.

Den melankoliska och aningen mystiska “At Night” känns verkligen som en låt som man bör lyssna på när man sitter ensam i ett kolsvart rum, eller varför inte ute på bilvägen en natt. Det är stundvis snudd på en västern-känsla över den släpande låten som är dränkt i reverbgitarrer och stämsång. Det känns som att låten kan ha varit skriven mitt i natten.

En av singlarna från 2020, “Take Off” är ett otroligt starkt spår på EPn. I samma mystiska anda som föregående låt fortsätter denna svävande låt i. Med långa instrumentala bitar, gitarrsolo och en ursnygg refräng är det här vår favoritlåt på “Beach Days”. EPn avslutas med duons mest populära låt – den oemotståndliga “Shotgun”. Och ja, vi älskar den också.