Popartisten Nadja Evelina släpper idag den 7/5 sitt andra album ”Aska, glitter och annat som försvinner med vinden” via hennes egen label Hjärtat Recordings. Nadja släppte debutalbumet ”Vi?” 2019 som togs emot varmt och gav henne en plats i våra musikhjärtan.

Efter att ha lyssnat igenom Nadja Evelinas andra album några gånger kan jag beskriva det som att vi välkomnas in i hennes dagbok. Det känns som att jag sitter på sovrumsgolvet med Nadja och blir anförtrodd med hennes hemligheter och berättelser. När dessa sätts ihop med snygga, dynamisk och balanserade toner och rytmer blir det väldigt starkt. 

När jag recenserar album brukar jag försöka välja ut mina favoriter och skriva lite extra om dessa. Men det är svårt när det gäller detta album. Låtarna kompletterar varandra och bör lyssnas på i tur och ordning, vid samma tillfälle. Och gärna något koncentrerat då det finns mycket detaljer i både musik och lyrik man inte vill missa. ”Aska, glitter och annat som försvinner med vinden” är en konsert, så jag uppmanar er att ge er själva den upplevelsen. 

Om jag ändå ska välja en låt som sticker ut något för mig så är det ”Vadfanärdetmedmig” då låten är placerad i mitten av albumet, vilket jag tycker är smart. Den innehåller mycket medryckande rytmer och greppar tag i en, och efter en rad känslosamma berättelser är det något vi behöver. Återigen blir det otroligt dynamiskt och gör att intresset och nyfikenheten för musiken består. Vi vill ha mer, samtidigt som vi vill lyssna igen. 

Nadja Evelinas albumsläpp idag ger oss tydliga vårkänslor med sina musikaliska element och kramar om våra hjärtan med sin sårbara text. Precis så som vi vill ha det en maj-fredag som denna. 

Foto: Ebba G Ågren