Veckans musikspaning på nya släpp som vi vill lyfta inför helgen är en härlig kompott med allt från electropop till indierock.

ELSA CARMONA – THE MOUNTAIN

Popartisten Elsa Carmona släppte under veckan den mystiska, ambienta singeln “The Mountain” som vi blir helt tagna av. Singeln påminner om Lana Del Rey i det släpiga uttrycket, experimentella soundet och sammetslena sången. Singeln är tagen från den kommande EPn “Sacred Rebel”.

MELLOR – VACANT STARE

Brittiska indierock-bandet Mellor släppte andra singeln “Vacant Stare” från kommande EPn i mitten av april och ger oss en riktig rivstart på helgen. Attityd och krispigt gitarrsound, vem gillar inte det? “Vacant Stare” skulle kunna komma från vilket stort britrock-band under 90-talet som helst. Vi är glada att Mellor för vidare fanan.

VIONAVEGA – DELIRIOUS

Electro-pop artisten Vionavega fortsätter att släppa djupa, storslagna och experimentella poplåtar och börjar sätta sitt sound på den svenska indiescenen. “Delirious” är det senaste släppet och nu är det dags att upptäcka denna oslipade diamant.

ALVA SÖDERBÄCK – SINCE YOU ASKED

Popartisten Alva Söderbäck följer upp debutsingeln “Lies” med den sårbara, vackra balladen “Since You Asked” och visar på en musikalisk bredd i sitt arrangemang, snygga, svävande harmonier och en magisk dynamik.