Popartisten, låtskrivaren och producenten Simon Peyron släpper idag den 30/4 sin nya singel ”I don’t mind” som uppladdning inför kommande EPn. Simon är tidigare känd som frontman i bandet Outtrigger och har även synts på flera håll som både soloartist och engagerat sig i olika samarbeten. Låten har Simon skrivit tillsammans med Joakim Rosenlund från Joe & The Anchor samt Laurell Barker.

Jag behöver inte höra många toner av ”I Don’t Mind” för att förstå att jag kommer bli medryckt av låten och att den kommer få mina höfter att svinga fram och tillbaka under helgen. Simon Peyron har lyckats skapa en riktig pop-hit av mycket hög kvalitet och det är precis vad vi behöver och vill ha för att sätta denna Valborgs-helg i gungning. Ansvarsfull och respektfull gungning i dessa tider, såklart! 

Låten inleds med sprudlande och rytmiska toner som snart kompletteras med artistens klara och säkra stämma. Simon Peyrons sångröst får stort utrymme i låten och det med rätta då han visar upp sig som en mycket skicklig sångare, med ett brett och starkt register. Låtens produktion och effekter tar inte över egenheterna i sångrösten utan framhäver de snarare, vilket jag verkligen uppskattar då det skapar en mycket behaglig ljudbild. 

Lyriken i låten behandlar ämnet kärlek och de svårigheter man som par möter i vardagen. Simon berättar själv att ”I Don’t Mind” handlar om att vara okej med att kärleksrelationen inte alltid går spikrakt uppåt. Särskilt i dessa tider då många par tillbringar mycket tid hemma med varandra och hur viktigt det då är att vara realistiska för varandra. En text som flera lyssnare kommer kunna ta till sig av och relatera till, samtidigt som det kombineras med hoppfull och glädjande musik. Som en uppmaning att släppa på perfektionen, acceptera svårigheter och anta det tillsammans. Helst med en liten svängom på köksgolvet till låten själv! 

Låtens dynamik byggs upp av rytmer, elektroniska element och överraskande musikaliska inslag som gör att vi hela tiden håller intresset upp. Det är snyggt, välgjort och medryckande, precis sådär som en riktigt bra pop-låt ska vara enligt mig. 

Vi på Tinsel-redaktionen uppmanar er alla att dra på “I Don’t Mind” denna Valborgs-fredag, hur du än valt att fira, eller inte fira, dagen. Låten kommer oavsett bidra till ett stort leende på läpparna, en varm känsla i hjärtat och en hoppfullhet i höfterna.