Glasgowbaserade indie-punk bandet Baby Strange släpper idag den 30/4 äntligen sin efterlängtade EP “Land of Nothing” via Icons Creating Evil Art, och vi på Tinsel har älskat bandets energiska, kaxiga och råa musik sedan vi blev introducerade till dom. Med singlar som bland annat “More! More! More!” och “Club Sabbath” som släppts under slutet av 2020 och början på 2021 sammanställs nu de nervkittlande låtarna till en 5-spårig EP.

“Land of Nothing” är verkligen allt det där en riktig rock-EP bör vara – hårresande och pulshöjande. Inget krut är sparat på här och det märks när inledande “More! More! More!” tar sina första toner. Det är sylvassa rytmer, underground, svettiga källare och ett skönt slag i ansiktet. Ni undrar hur det känns? Ja, som “More! More! More!”, och vi vill bara ha mer! Andra spåret “I Want To Believe” har EPns mäktigaste refräng. Var du inte igång på första låten så är du det nu. Vi är också uppslukade av den snygga tillhörande musikvideon.

“There’s Something There” är låten som sticker ut en aning från EPn med hiphop-inslag i den rappiga versen, korta, rytmiska gitarrmelodier och hetsiga trummor, och det blir en makalös kombination.

“Club Sabbath” som är döpt efter bandets egna klubb i Glasgow är en riktig dansdänga. Det skymtar förbi lite discotrummor i den flådiga gitarrljudbilden och återigen jobbar dom med snygga rytmer och breaks. EPn sista låt “Over n Over” krämer ut den sista energin från en platta som vi önskade aldrig tog slut, och här finns verkligen extra allt. Och vi menar extra allt.

Som nämnt är “Land of Nothing” minst sagt en pulshöjare och bör konsumeras hos alla som avnjuter ljudet av massiva gitarrmattor, ilskna trummor, bitande giarr-riffs och mäktig, distad sång. Vi tackar Skottlands indie-punk stolthet för en jävligt uppfriskande EP.

Foto: Daniel Blake