Popartisten Seth Martin släpper idag den 29/4 sin tredje singel ”Here Comes the Sun”, som en hyllning till våren. Låten är fylld av referenser till tidlösa bandet The Beatles, genom väl utvalda låttitlar som dyker upp under hela låten. Seth Martin blev inspirerad av filmen ”Yesterday” och ville skriva en låt som utstrålar både kärlek och vårkänslor. 

”Here Comes The Sun” är en fantastiskt vacker låt som blandar genrer på ett mycket stilfullt sätt. Indie-soul när den är som bäst, med musikaliska element från jazz som kompletteras med lo-fi beats, old school brus-effekt och en mysig stämma. 

Seth Martins sångröst är särskilt utmärkande för låten. Den är varm, intim och avslöjande. Helt rå, avskalad och vacker i sin enkelhet, på ett sätt som går rakt in i hjärtat där den kramar om. Rösten är placerad långt fram i ljudbilden vilket gör att vi får en live-känsla. Som att Seth Martin sitter bredvid mig här i soffan och spelar för mig.

Låten är i sin helhet väldigt smart. Musiken, sången och lyriken är välbalanserade och drar stor glädje av varandra. Den sprakande ljudeffekten som hela tiden ligger kvar skapar stor känsla av närvaro och flörtar med 60-talets charm. Kombinationen av alla dessa inslag och kvaliteter  som nämnts ger en väldigt varm känsla, och det är den som håller sig kvar efter låtens sista ton. Värme sammanfattar låten i sin helhet och det är precis vad vi vill ha och behöver just nu. Som en varm, lång och efterlängtad kram. 

Foto: Tilda Gunnarsson