Den alldeles nya electroduon undret, där vi hittar Christoffer Ling och Benjamin Johansson bakom namnet, singeldebuterar idag den 29/4 med “Introvert” och bjussar också på en lyric video.

Musikerna och låtskrivarna känner vi igen från andra musiksammanhang, där Christoffer har sitt soloprojekt Pikes och Benjamin som är en del av den omtalade gruppen Neiked. De två rutinerade artisterna lärde känna varandra under studierna på Musikmakarna, men har aldrig jobbat ihop förrän nu. Pandemin gjorde att de började samarbeta, och resultatet hör vi här – första singeln från den kommande EPn.

En singel som präglas av analoga synthar i en reverbdränkt, svävande ljudbild där avsaknaden av trummor inte ens blir onaturligt, för det finns en självklar, inre puls låten igenom. Det märks tydligt att de båda har en stor kärlek till det analoga, och dom vet vad dom pysslar med när dom blandar det med moderna vocals och popmelodier, och det blir en låt som kan komma att sjungas på mångas läppar.

“Introvert” är ett perfekt smakprov på vad som komma skall. Det är som att man gläntar på dörren intill något som kan komma att explodera inom kort, och det blir en perfekt teaser för den stundande EPn.