P3 Guld-nominerade trion Tribe Friday har sedan debuten 2017 spridit färgglad, dansant 2000-tals inspirerad indierock över Sveriges musikscen. Efter ett fullspäckat 2020 med bland annat radiospinns, coronasäkrad Tysklandsturné och ett framträdande på Musikhjälpen, hann de också med att släppa två EPs, “Chasing Pictures” och “Waiting for A Sign”.

Däribland i allt strålkastarljus släppte bandet också singeln “drugs x boys x drugs” som de idag den 28/4 släpper en musikvideo till. En musikvideo som skulle kunna vara gjord under valfritt år under 2000-talet med hur den är regisserad (band står och spelar, inga konstigheter – vem saknar inte det?) och klippningarna. Det är flummigt, färgsprakande och en sjukt bra låt.

Tribe Friday är den nya generationens The Wombats, Two Door Cinema Club och The Vaccines. Vi tackar och bockar för att Noah, Isak och Robin startade bandet under skoltiden – och inte valde sporten.