Då var det fredag igen och vi på Tinsel vill tipsa om några goa låtar som släppts den senaste veckan inför helgen.

THE RHYMES – GET HIGH, BUY CLOTHES

Indierockbandet The Rhymes senaste singel “Get High, Buy Clothes” är en låt om klimatkrisen och den medvetet blinda. Snyggt väver dom in ett viktigt budskap i en upptempolåt som får vem som helst att dansa. Ett finurligt sätt att nå fram med viktiga budskap på, om ni frågar oss. Och visst är det då bra att bandet också kan det här med att skriva catchiga och sing-along vänliga melodier, som sätter sig, som i sin tur gör oss medvetna.

WY – GOD’S LAMB

Indiepopduon Wy fortsätter att leverera starka, känslomässiga låtar släpp efter släpp, och senaste singeln “God’s Lamb” är inget undantag. Med riviga, detune:ade elgitarrer, ett genomgående, långsamt trumkomp och sångerskans släpiga, desperata sång blir denna avskalade men ack så intima låt något som känns lite extra i själen.