Tom Serner som går under artistnamnet Sindy debuterade under 2020 med singeln “Trash Burn” och gjorde EP-debut under samma år med “Hits for Kids”. Idag den 23/4 släpper han sitt debutalbum “Horror Head” via PNKSLM Recordings, med influenser från 90-talets grunge, shoegaze och alternativ-scen, insvept i ett drömskt popfilter. En klockren albumdebut som får vilken 80- och 90-talist som helst att bli nostalgisk.

“Horror Head” som är producerat tillsammans med Jacob Haage står mellan gränsen av experimentell indiepop och 90-talets alternativscen och Sindy har inte missat en enda detalj. Efter den lugna inledande “Experimental Jet Set” drar plattan igång med “Phantom Limb” och bland hans influencer som My Bloody Valentine och Sonic Youth hörs det tydligt att Sindy vet vad han pysslar med. Men det är 20-tal och han gör hela musikepoken modern igen.

Det är svävande, sammetslent men också med en edge. Albumet igenom präglas av chorus- och flanger-gitarrer i färgade ackord, synkoperad rytm och sång som smälter in i den effektdränkta ljudbilden och blir ett med helheten. Titelspåret “Horror Head” är en riktig catchig låt som sticker ut något från mängden med sitt popigare utförande, medan “Iscariot” tar ner tempot en aning med endast en akustisk gitarr och stora körer.

“Sicko” bjuder på en riktigt rivig, komprimerad och distad avslutning på en platta som slungat en tillbaka till ett svunnet musikdecennium. Summa summarum är “Horror Head” en snyggt utförd, kreativ och experimentell platta som både är lekfull och stilig.