När modern pop-disco är som bäst, det bjuder småländska trion Stereo Explosion på i den rykande färska “Oh No!” som vi på Tinsel Music Magazine står för premiären av idag. Singeln släpps imorgon den 23/4 men redan nu kan du höra den, dansa och peppa inför helgen här hos oss!

Stereo Explosion består av hälften av medlemmarna i The Ark – Jens Andersson, Jepson och Martin Axén. De slog sina musikaliska hjärnor ihop och singeldebuterade som trio under 2016 med “A Better Place” och tog in discopopen i modern tid med välproducerade, catchiga låtar med smittsamma melodier som passar på vilket dansgolv som helst.

Och nu är det äntligen dags för första släppet för 2021 och uppföljaren till förra årets singel “We Need Some Good News”. “Oh No!” fångar lyssnarens uppmärksamhet direkt med sin energiska energi, rytmiska 80-tals synthar, glittrande arpeggion, snygga breaks och givetvis pumpande, tajta trummor. Här har man fått in så mycket intressanta element på sina knappa 3 minuter – till och med tonartshöjning och gitarrsolo.

Oh No! är något av en hyllning till hyrvideofilmens storhetstid på 80-talet. Hela extra allt-estetiken i allt från filmaffischer till musik och kanske framförallt handlingen i filmerna, eller kanske snarare bristen på handling i många filmer vill vi hylla med den här låten. 

Det går inte att undgå att nämna att om man som vi älskar The Ark så blir man smått nostalgisk av Stereo Explosion och de element i deras sound som osar ren Ark-anda.

“Oh No!” är otroligt medryckande och är så lätt att sätta på repeat så att singeln kommer gå varm hos oss i den stundande helgen. Om inte annat så får den en på ett jäkla gott humör.

Artwork: Markus Edin