Det kanske hetaste brittiska bandet just nu är alternativrockbandet Wolf Alice som idag släppte musikvideon till senast singeln “Smile” – en låt som är inspirerad av sångerskan Ellie Rowsell’s önskan att slå tillbaka mot de som försöker definiera henne. “Smile” är andra singeln från det kommande albumet “Blue Weekend” som släpps den 11 juni.

Det här är en av låtarna vi skrev med tanken på att vi skulle spela den live. Jag saknar känslan att sjunga på en scen. Det är som att skrika i en kudde eller något – du kan komma undan med att vara mer obehaglig. Det är en del av mig som saknas.

Vi älskar Wolf Alice, och vi älskar den nya låten och musikvideon, som är en riktig svettig rockdänga med tunga rap-verser och grunge-influenser. Både låten men också musikvideon, som känns sådär nostalgiskt 90-tal. Det är energi, smutsigt, rått och det osar sex appeal. Nu vill vi bara se bandet live på en scen igen.

Foto: Jordan Hemingway