I veckans musikspaning kring nysläppt musik vi vill tipsa er om att kolla in i helgen, så hittar vi en electropop-ambience singel och en avskalad vacker ballad.

MIRA AASMA – BEACH

Popartisten Mira Aasma som vi kan känna igen från bland annat Italo Bitches har under flera år släppt häpnadsväckande electropop i sitt egna namn. Nu släpper hon första singeln från sitt re-brandade soloprojekt Aasma, och ger oss den ambienta, mystiska, hypnotiska och helt perfekta singeln “Beach” – som också kommer finnas med på kommande albumet som släpps i augusti. Ett perfekt första smakprov på vad som komma skall från denna solklara electropopartist på Sverige indiescen.

HAPPY LANDINGS – FIND ME

Indie folk-pop duon Happy Landings debuterade under 2020 med starka, upptemposinglar och gav oss ett nytt band att hålla ett extra öga på. Idag släpper dom den vackra, avskalade “Find Me” och tar ner tempot och visar på en annan, skör sida än vad vi tidigare hört dom. Det är intimt, nästan viskande och de väl valda instrumenten i arrangemanget utgör en behaglig känsla med tunga trummor, fiol och slagverk.