Idag den 16/4 blir vi bjudna på en fantastisk singel från popduon Isle Of You. Låten heter ”Fallback” och är en hyllning till deras återfunna vänskap. Duon nådde stor framgång 2019 innan de bestämde sig för att ta en paus, men är nu tillbaka med sprillans ny musik. Och DET gillar vi skarpt! 

”Fallback” är en vacker pop-ballad som flirtar med 80-talets skimrande musikelement, samtidigt som lyriken behandlar ett så smärtsamt ämne som oro och rädsla i kombination med kärlek. Den där känslan när man varken vill eller kan släppa taget. Artisterna vill förmedla den känslan, samtidigt som de vill locka till hopp och eufori. Vilket de lyckas otroligt bra med!

Låten börjar lekfullt men mjukt, nästan lite förföriskt på något sätt. Den växer snabbt i dynamik och blir väldigt mäktig. Sångrösterna och dess olika lager smälter ihop med tonerna och de tydliga men svepande rytmerna, vilket skapar en magisk ljudbild. Det är verkligen något magiskt med ”Fallback”. Som en spännande saga  som hela tiden har vår uppmärksamhet. Vi får upp rörliga bilder, som filmscener, i huvudet som visar upp exakt de där känslorna av hoppfull men desperat kärlek. 

Isle Of You är tillbaka och det med besked. Denna singel är välgjord, otroligt vacker och nästan lite beroendeframkallande. Jag kommer definitivt sätta denna låt på repeat i helgen. Jag får helt enkelt inte nog.