Idag den 15/4 släpper popartisten Robert John David singeln ”Än En Gång” via LMH Records, som en uppvärmning inför sitt kommande album, vilket blir hans fjärde album-släpp på tre år. Robert har även denna gången samarbetat med producenten Fredrik Serholt. 

”Än En Gång” kvalificerar definitivt in bland den bästa sortens svensk indiemusik. Texten i låten behandlar människans relation till jorden, om hur vi utnyttjar henne och hennes vrede gentemot oss för den skadan vi utsätter henne för. Artisten själv liknar denna relation med en trasslig kärleksrelation, som får ett jobbigt avslut. 

Musiken är det som fångar mig mest, då jag anser den vara något oväntad. Refrängen har en överraskande ackordföljd som i kombination med de  glada tonerna blir något alldeles speciellt. Det blir catchy och sätter sig på huvudet, och kommer sitta där och tralla ett bra tag framöver, men samtidigt blir det mystiskt och oväntat. Det blir spännande och unikt. Vi får vibbar från både band som The Killers och The Cure, men även vår folkkäre Håkan Hellström. Stoppa in lite Broder Daniel också när vi ändå är igång, så förstår ni vilken fantastisk mix det är! Och trots alla dessa musikaliska inslag lyckas Robert John David hitta sitt eget sound och skapa något väldigt personligt. 

Vi på Tinsel fastnade extra mycket för denna singel, då både musiken, texten och låtens cover art utgör ett komplett konstverk. Personen bakom omslaget heter Frida Wallgren och har gjort ett utomordentligt jobb med färger, mönster och linjer. Omslaget passar som handen i handsken med musiken, och stärker den unika, kreativa och nyskapande känslan.