Popartisten Filip Sjögren aka Hands Down debuterade starkt med singeln “Too Late” i februari, och följer idag den 9/4 upp den med singeln “Paintroller”, som också är titelspåret från det kommande albumet som släpps senare i år. Singeln släpps via Youth Recordings.

Och visst går “Paintroller” i samma musikaliska, kontrollerande lekfullhet som debutsingeln. Det är lättsamt, njutbart och otroligt mycket musikalitet som ljuder ur högtalarna. Även om det kan tyckas finnas många olika musikaliska inslag i Hands Downs musik, så knyter han ihop det på ett sånt snyggt sätt så allt känns helt naturligt. Helt enkelt ett unikt sound.

Paintroller” handlar om att färgas utav alla andra och att få sina ideér sönderslagna. Om känslan av att inte känna sig välkommen på festen och känna av grupptryck. Allt detta har inspirerat ”Paintroller”. 

“Paintroller” blandar både ett akustiskt sound tillsammans med mjuka synthar som ger en ambient känsla, och med Filips avslappnade och berättande sång blir hela låten en riktig feel good-låt. Det är finess och fingertoppskänsla och en jäkligt bra låt som gör oss otroligt taggade på att få höra det kommande albumet.

Foto: Fredrik Stål