Idag den 9/4 släpper det alternativa hiphop-bandet Drifters’ Collective från Helsingfors deras singel ”Cranes” som en uppvärmning för kommande album. Bandet grundades 2014 och släppte sitt debutalbum ”Heading Elsewhere” 2016.

Låten ”Cranes” liknar inte mycket jag hört tidigare, då den innehåller en otroligt intressant blandning av genrer. Bandet har använt sig av tydliga influenser från southern rock, som ihop med moderna hiphop-element, ett saxofon-solo och en Leslie-högtalare från 70-talet blir något helt speciellt. Och på bästa sätt, dessutom. 

Saxofon-solot spelas av Ukko Heinonen och har verkligen en märkbar och betydelsefull del av låten. Det blir en överraskning som höjer både dynamiken, charmen och spänningen i låten. När den dessutom jobbar som en ”call and response”-effekt mot el-gitarren i nära slutet av låten blir det ren magi. Otroligt snyggt och välgjort på det mest musikaliska sätt! 

Om du är sugen på något nytt, som har det där extra kreativa tänket bakom, är det ”Cranes” du ska dra på i lurarna denna fredag!