Indiepopbandet Division 7 släpper idag den 9/4 den vemodiga och faktiskt som på titeln, en riktig söndagskänsla-låt, till att börja med i alla fall, i “Sensöndageftermiddag”. Singeln är uppföljaren av den fartfyllda singeln “Majorna”, som båda kommer att finnas med på den crowdfundade EPn “Bered en plats för…” som släpps den 21 maj via Septembernatt Records.

Division 7 är minst sagt ett band som håller den svenska indiescenen vid liv. Uppmäksammanden sker vid varje release av inflytelserik media, senast såsom i podcasten Musikrådet, några snurr i P3 och studentradiostationer.

Jag tror att det är något svenskt igenkännande från föregående band som berett vägen för akter som Division 7, låt säga Broder Daniel, Kent och Florence Valentin, som man känner i Division 7’s musik. Och vi kan bara instämma med den känslan. Det är vemodigt, desperat, rått, ärligt och rikligt med popmelodier både i sången och gitarrerna.

Det i halva delen av låten. Sen efter dryga 3 minuter så händer något. Ett klimax och crescendo tar sin plats och hela låten brister ut i befriande gitarrmattor och intensiteten ökar. Som att det finns ett hopp efter den enligt bandet själva, mest känsloladdade stund på veckan. Just det, sensöndag eftermiddag.

Foto: Gunilla Söderholm