Idag den 9/4 släpper den 21-åriga sångerskan Saga Back sitt debutalbum ”All Is Not Well In Heaven” via Jubel. Saga har tidigare släppt hyllade singlar som ”Wishing For Anything”, ”Arcade Games” och ”Sex Still Smells Like You”. Hon har uppträtt på både P4 Live och Way Out Wests Preparty och delar nu med sig av sin nyskapade låtskatt. 

Albumet inleds med låten ”Ascetic Ways” och det är i princip omöjligt att inte trollbindas av Sagas unika, råa och vackra sångröst. Den avskalade elgitarren och tydliga rösten ger mig direkt vibbar av både BANKS och Birdy, som båda är favoriter hos mig. Den kombinationen och Sagas egenhet är fantastisk. 

För mig är ”All Is Not Well In Heaven” ett album i toppklass. Därför hade jag kunnat skriva långa uppsatser om varje låt. För att undvika detta så väljer jag ut mina två favoriter, och uppmanar er alla att lyssna på albumet 1,2,3 eller 57 gånger och hitta just era favoriter! 

Låten ”I Love Myself Sometimes” blev en tydlig favorit då jag fullkomligt älskar sättet sången är lagrad på. Det blir väldigt effektfullt trots det sparsamma arrangemanget. Låten blir ett typiskt exempel på less is more där rösten från träda fram som centrala instrument. Saga får även möjlighet att visa sitt breda register, vilket är mycket vackert. 

Min andra favoritlåt är ”Arcade Games” som tidigare släppts som singel. I denna låt flörtar rytmerna med dansanta och upplyftande toner från pianot, och det blir både catchy och känslosamt. Vi får direkt lite First Aid Kit-feeling, som även de är bra på att hitta den där balansen. Det är precis den här typen av låtar som får fylla min spellista i vår. 

Dra på Saga Backs briljanta albumdebut ni ger er ut på vårpromenaden. Ni kommer inte ångra er!