I helgens musiktips från Tinsel att spana in har vi valt ut ett gäng upptempolåtar av olika slag att addera i din favoritspellista. En gemensam nämnare är gitarr, men det tar sig form i olika uttryck.

BABY STRANGE – I WANT TO BELIEVE

Skottska indie-punkbandet Baby Strange fortsätter att blåsa oss av stolen med deras energiska och kaxiga gitarrdrivna musik. “I Want to Believe” som är bandets senaste singel är absolut inget undantag. Söker du efter den där käftsmällen till rocklåt och för att kicka igång din helg så har du låten här.

CARNATION BLUE – HANG OUT WITH YOUR EGO

Hälsinge-bandet Carnation Blue släppte nyligen sin första singel från den kommande EPn “Hang Out With Your Ego”. Det är lekfullt, smakfullt och med toner av soul och blues som blandas upp med pop och rock och sångerskan Helen Åhström unika röst blir det här en låt som fastnar i ditt medvetande.

DEAR SARA – DO BETTER

Svenska popartisten Dear Sara debuterade under 2021 med singeln “Something You Should Know” och släppte nyligen andra singeln för i år “Do Better”, som är ett stycke snygg och clean poplåt som känns otroligt modern. Med Saras säregna uttryck i rösten går det inte att missa denna stjärna att hålla ett öga på.