Indierockbandet Ur Tajgan släpper idag den 12/3 den psykedeliska singeln “Reign” via BDpop/DigiNorth.

Ur Tajgan debuterade under 2017 med singeln “Helios” och har sedan dess släppt två singlar. “Reign” är det första släppet för i år och även det första på tre år. Det är värt att nämna att singeln kom till på E4:an mellan Umeå och Luleå. På en motorväg. Då tänker man direkt – hörs det i låten? Kanske. Idéer kan födas på den minst kreativa plats, och Ur Tajgan visar att det nu är en beprövad metod.

Med ett ben i 60- och 70-talets psykedeliska musikscen blandar Ur Tajgan upp sitt sound med modern indie, rytmiska partier och mystiska, snygga melodier och stämsång. De psykedeliska influencerna gör sig nästan påtagliga direkt, men med instrumentala refränger, nästa som ett mellanspel, med en unisont spelad melodi av gitarr och bas, är det inget snack om saken.

“Reign” är instrumentalt en otroligt intressant låt, och visst känns det också som att man åker bil på en kolsvart väg mitt i natten, när man hör den.

Foto: Viktor Johansson