Idag står vi på Tinsel Music Magazine för premiären av den danska popartisten Astrid Cordes musikvideo till singeln “Not Gonna Die Tonight”, som kommer finnas med på debut EPn “Beautiful Mess” som släpps den 12/3 via Celebration Records.

Astrid Cordes singeldebuterade under 2020 med “Portrait” och har sedan debuten släppt ytterligare två singlar, som fått stor uppmärksamhet och blivit spelad på radio och adderad i spellistor världen över. Tillsammans med producenten Morten Søgaard Andersen har hon skapat 6 personliga låtar till debut EPn. Astrid har tidigare varit sångerska i den danska duon Shy Shy Shy, men det är först under 2020 som hon tog klivet och började släppa musik under eget namn.

“Not Gonna Die Tonight” är en organisk låt med drivande trummor som blandas upp med mjuka synthar och gitarrslingor och Astrids sköra och ärliga röst står i fokus, som är dränkt i reverb. Den vackra kollagemusikvideon som är gjord av Lise Grønvald Nielsen speglar känslan i låten, och är precis som den visualiseras – som ett stort landskap. Det ligger i detaljerna, hur de väl valda bilderna är klippta och går hand i hand med låtens tempo och kärna.

This is a declaration of love. To life, to myself, to strength and vulnerability, to imperfection and good intensions, but most of all to the person I want to spend the rest of my time on this Earth with.

Det här är ett av årets hittills bästa släpp. Man blir nästan paralyserad av hur vacker och innerlig låten är, samtidigt som det finns en touch av psykedelisk känsla. Kontrasten från den magiska refrängen som bryter sig ut som en stor, omfamnande kram längs låten och den intima versen slutar varje gång man lyssnar på låten med gåshud längs armarna.

Foto: Julie Montauk