Idag står vi för premiären av indiepopbandet Damens musikvideo till deras senaste singel “Waste of Time” som släpptes den 19/2 via Vårø Records.

Videon är gjord av bandet trummis Adrian Gejrot, och de ville fånga livekänslan – som vi alla saknar så otroligt mycket just nu. Viden är gjord i ett härligt retrostuk, och för tankarna till hur band gjorde videos förr. Det är rått material med enkla effekter och det är som att få komma in i bandets replokal för en stund. Close-up bilder och snygga vinklar, det behövs egentligen inte mer än så för att skapa en clean och tidlös musikvideo, som dessutom passar jättebra till låten.

Musikvideon till Waste of Time är gjord i vår replokal. Vår tanke var att skapa en live-känsla och det var därför vi valde att ställa oss i replokalen och helt enkelt spela låten som om vi hade haft publik. Sedan vart vi inspirerade av flera musikvideos från 70- och 80-talet där det fanns en viss förkärlek till ”fräcka” linser och därav kom våra ”fräcka” effekter fram. Jag tycker det ger en ganska naiv känsla till videon vilket var helt i linje med vad vi ville komma åt. Ett äkta hemmasnickeri.

Foto: Anna Mattsson