Karlstadbaserade artisten Filip Sjögren som går under artistnamnet Hands Down singeldebuterar idag den 25/2 med den karaktäristiska indiepoplåten “Too Late” som släpps via Youth Recordings. I samband med singeln släpper han också en musikvideo.

Filip har en bakgrund som producent och ljudtekniker, men har nu valt att under ett år skriva egen musik, och “Too Late” är det första smakprovet han ger oss. Låten är i grunden en renodlad indiepoplåt med gitarrer och snyggt ackompanjerat piano, och han har jobbat med en otrolig fingertoppskänsla och vävt in element som stråkar och funk-liknande bas i arrangemanget som gör att det alltid händer något som fångar lyssnarens intresse låten igenom. Det är snyggt, genomtänkt och catchy, och den ger oss en feel good-känsla i hela kroppen.

Musikvideon är något som man kanske inte tänker sig i första hand att den skulle se ut. Den är precis som låten, lekfull med oväntade inslag som får åskådaren att aldrig släppa blicken från tjejen – som videon centreras kring. Att det är så avskalat och enkelt gör det bara mer intressant. Genialiskt.

Videon är producerad av Josef Ask, Laura Majid och Filip Sjögren.

Foto: Fredrik Stål