Brittiska alternativrockbandet Wolf Alice är äntligen tillbaka med en ny singel och musikvideo som är tagen från deras kommande tredje fullängdare “Blue Weekend” som släpps den 11 juni via Dirty Hit.

Wolf Alice debuterade under 2015 med albumet “My Love Is Cool” och har sedan dess blivit ett av landets mest lovande och uppmärksammade alternativa rockband med Grammy-nomineringar och listplaceringar på UK-listan. Bandet har även haft spelningar i Sverige, en liveakt som vi på magasinet varmt rekommenderar att se live vid tillfälle.

Den handlar om människans arrogans. Jag hade precis läst Kurt Vonnegut’s Cat’s Cradle och jag hade skrivit raden ’Egendomliga reseförslag är danslektioner från gud’ i mina anteckningar. Men sedan tänkte jag: ’Uh, dina egendomliga reseförslag är inte danslektioner från gud, de är bara reseförslag! Varför behöver allt betyda något mer?

Musikvideon till “The Last Man On Earth” är regisserad av Jordan Hemingway och är lika avskalad och vacker precis som låten, där de visar på en lugnare sida av sitt i övrigt råa och tunga sound, och med sångerskan Ellie Rowsell i fokus. Det är skört, äkta och hårresande, precis som i sin ordning när bandet bjuder på ballader.

Är det någon release vi ser otroligt mycket fram emot i år, så är det “Blue Weekend”.

Foto: Jordan Hemingway