Poptrion Skyddsnätet är tillbaka med en kärleksförklaring i senaste låten “Havsutsikten”, som släpptes den 17/2.

Skyddsnätet som debuterade under 2020 med dansdängan “Dödsorsaken” och den aningen lugnare uppföljaren “Miraklet”, har snabbt gjort sig ett namn på mångas läppar inom indievärlden.

I “Havsutsikten” drar de ner tempot en aning från deras tidigare släpp, men samtidigt behåller dom kärnan i sitt lekfulla, elektroniska sound med studsiga arpeggion, synthmattor och genomgående trummaskin. Men denna gång är det silkeslent och mjukt och trion visar på sina sköra sidor. Bandet berättar att singeln handlar om kärlek till sin familj, egna barn och andras barn – en familj på alla sätt.

Produktionen tonas ned och framhäver den otroligt vackra melodin och lyriken, som omfamnar en på ett värmande och lugnande sätt. Det här är en låt att spela upp för dina nära och kära, speciellt i de tider vi lever i just nu.