Indiepopbandet Nagoon släpper idag den 12/2 sin andra singel “You Are Snow” från det kommande debutalbumet, producerad av Anton Alamaa Nyström.

Nagoon som består av Isak Sidestam (gitarr, sång), Sebastian Hellis (trummor) och Erik Antti (bas), debuterade under 2016 med singeln “Float” och under 2018 kom debut EPn “Elim”. Däremellan har bandet hunnit med att delta i ett kulturutbyte i Palestina och Israel där de skrev låtar med palestinska musiker och uppträdde i både Jerusalem och Betlehem.

“You Are Snow” är en stor och drömmande indiepoplåt där man inte snålat på soundets kärna – effekterna. Här finns allt du söker i en gitarrbaserad poplåt: reverbdränkt sång, genomgående gitarrslingor, mjuka synthtoner och ett snyggt och industriellt trumsound som bryter av den svävande ljudbilden. Tankarna förs onekligen till band som The War On Drugs, där sångaren i Nagoon, Isak, också har ett liknande uttryck i sången.

”You Are Snow” handlar i grund och botten om att jag försöker ta kontakt med en barndomsvän och utforska den tunna linjen mellan hopp och naivitet. Om du fortfarande tror – på gud, kärlek, drömmar, ditt hockeylag eller vad som helst – så kanske jag gör det också.

Nagoon har ett internationellt sound som kan platsa på en mindre festival någonstans ute i Europa. Även om deras sound inte är främmande för en person som är relativt insatt i musikgenren, gör bandet det nytt, fräscht och genomtänkt. “You Are Snow” är en behaglig låt som är lätt att sätta på repeat. Vi ser fram emot debutalbumet, för det här vill vi höra mer av.

Foto: Joakim Isaksson Markström