Umeåbaserade musikern Nathalie Lidqvist singeldebuterar idag den 12/2 med den sprudlande popsingeln “Hela Tiden” som har en bakomliggande historia. Singeln är också är det första vi hör från artistens kommande debutalbum.

Nathalie har en bakgrund i flera olika musikaliska sammanhang, där hon har en förkärlek till gospel som hon studerat, och bland annat jobbat som körledare. Och visst hörs det i debutsingeln. Det är en sprudlande och varm poplåt som både har pampiga körinslag men samtidigt känns den otroligt intim och skör. Under ytan döljer sig en berörande text om personliga händelser som gett “Hela Tiden” sin innerbörd.

Låten “Hela tiden”, som handlar om att vara ett hem för alla tvivel, är den första pusselbiten i mitt kommande sorgealbum, som jag kallar det. Jag förlorade min storebror i suicid och året efter dog även min pappa och min mamma fick en demensdiagnos. Nu sjunger jag om det och dem. Men även om sorgen är kärnan så är låten en energifylld popexplosion.

Med ett genomgående mjukt arpeggio som får sällskap av både trumpet, körer och drivande poptrummor är det inga tvivel om att Nathalie vet hur man skriver svensk popmusik med otroligt hög kvalité. Nathalies stämma är så varm och behaglig att lyssna på, och låten framkallar onekligen sommarkänslor, och man kan lätt dra liknelsen med Veronica Maggio. Det finns både glädje och ärliga texter om det minst sagt svåra livet, vilket bidrar till en genuin lyssningsupplevelse.

Vi är nyfikna på vad Nathalie kommer att bjuda på härnäst, och det är ingen tvekan om att hon är här för att stanna och fortsätta leverera popmusik som berör.