Uppsalabaserade artisten och musikern Joel Gabrielsson debuterar idag den 12/2 under eget namn med singeln ”Morning Light” med tillhörande musikvideo. Singeln är från kommande EPn “Citadel”. En tung, fin och bräcklig historia i musikalisk form, som är producerad av David Åhlén, mixad av Manne von Ahn Öberg och med sig har han musiker som Svante Henryson, Andrea Hedén m. fl. “Morning Light” släpps via Jivvär Records.

Efter den första svepande tonen, som snabbt kompletteras av Joels originella sångröst, skapas en ryslig men behaglig känsla i kroppen. En kombination man sällan stöter på. Jag blir berörd och får en tung känsla över axlarna, samtidigt som det är mycket vackert. De stråkar som snart smyger sig in lyfter låten märkbart och den kvinnliga stämman ger oss uppfattningen av en dialog. Ett känslosamt samtal mellan två individer som framhävs av klara och mäktiga toner. 

Resultatet av Joels musikskapande blir i “Morning Light” väldigt intimt. Det känns nästan som att jag som lyssnare är en fluga på väggen under ett samtal jag inte borde få höra, men jag vill bara höra mer.