Malmöbaserade undergroundartisten Jo Yonderly debuterade i januari med singeln “Dead Inside the Inside” och idag den 9/2 släpper han uppföljaren “Chemical Rude”, som är precis som debutsingeln en minst sagt intressant, beroendeframkallande och på snudd psykedelisk låt. Båda singlarna kommer vi hitta på debutalbumet “Greatest Hits 1.0” som släpps i april via Rama Lama Records.

Med sina 6.44 minuter lång låt leker Jo Yonderly med ett drömskt ljudlandskap med uppbyggnader och dynamik, psykedeliska basgångar, långsamma trummor och tuggummiseg, reverbdränkt sång. Och han gör det med en otrolig fingertoppskänsla. Den genomgående melodislingan får en att bli hooked vid första lyssningen och ger mersmak.

Låten spelades in för sex år sedan. Den är inspelad i min replokal, och den var först tänkt att bli en av fyra låtar till en EP (som aldrig blev släppt). Jag kommer ihåg att jag hatade inspelningen då, men jag lärde mig att acceptera den, och nu älskar jag den.

Med sig har Jo Yonderly musikerna Julia Rakel, Patrik Schlegel (trummor), Fredrik Persson (bas), David Calgaro (lap-steel gitarr) och Mathias Schlegel (synth).

“Chemical Cuddle” är en låt som lätt går på repeat i högtalarna. Den drar in dig i ett drömmande tillstånd som kan likas en varm festivalkväll på gräset några hundra meter från en scen och du känner hundra procent eufori och livsglädje. Det är också en tidlös låt i sig, då den flörtar med 70-talets experimentella tider med dagens moderna produktion.

Foto: Djoana Gueorguieva